#5 - Yazmak En İyi Düşünme Biçimidir

Yazma anında zihnin kıvılcımları çakmaya başlar. İlgili, ilgisiz bağlar kurulur. Bu nöral bağlar düşünmeyi hızlandırır, hayal gücünü geliştirir.
Yazmayı alışkanlık edinen kişiler hızlı düşündüğü gibi hızlı da konuşmaya daha da önemlisi teklemeden konuşmaya başlar.
Koçluk yaparken çalıştığım kişilere bir şeyler yazdırmayı çok severim. Çok da etkisini görürüz.
En basiti günlük yazmak. Bu inanılmaz geliştirici bir aktivitedir. Veya benim şu an yaptığım gibi blog yazmak. Hiç olmadı bir deftere bir şeyler karalamak, gün içinde radarınızdan kaçan yaratıcı düşünceleri yakalamanıza olanak tanır.
Yazmaktan kaçanların genel korkusu yazamamaktır. Oysa yazmanın kendisi zaten yazarak geliştirilir. Araba sürmeyi öğrenmek gibidir yazmak. Yazdıkça öğrenirsin. Elbette yazmak için okuma da şart. Ancak gördüğüm kadarıyla ilk acemilik yazıları için illa ki iyi bir okurluk gerekmiyor. Okuma işi biraz daha yazmada ilerleme ve süreklilik kazandırma için gerekli gibi sanki? Bunun teyidini uzmanlara bırakıyorum.
Düzenli yazmaya alışık olmayanlar bir karalama defteri ile başlayabilir. Ben buna akıl defteri de diyordum. Gelişigüzel fikir egzersizleri yapmak için idealdir. Daha ileri seviyelerde dediğim gibi günlük, blog ile alıştırmalar yapılabilir. Sonrasında mini hikayeler gelebilir. Tercihe ve tabii ki sizin yazmada ne kadar ileriye gitmek istediğinize bağlı olarak.